Reguli

In jos

Reguli

Mesaj  Dimi la data de Sam Noi 07, 2009 9:36 pm

Reguli de conduita

1. Forum-ul se adreseaza tuturor utilizatorilor care doresc sa converseze intr-un mod civilizat.

2. Nu postati datele voastre personale sau ale altor useri (adresa, nr. tel. etc)

3. Scopul discutiilor din forum este schimbul de pareri, opinii, idei stiri intre membri forum-ului.

4. Daca un alt participant la discutie are o parere diferita de a ta, nu inseamna ca iti este dusman sau ca actioneaza impotriva ta.

5. Combate ideile, nu persoanele; in momentul in care mesajul tau incepe sa critice persoana cu care discuti si nu ideile acesteia, mesajele tale risca sa fie sterse, in cel mai rau caz userul tau va fi suspendat/banat.

6. Nu aduce injurii celorlalti membri ai forum-ului. Lipsa de respect te poate expedia de pe forum.

7. Cand raspunzi la un mesaj, incearca sa nu deviezi de la subiectul discutiei.

8. Relaţiile prieteneşti dintre utilizatori. Tonul şi conţinutul celor spuse trebuie să corespundă cu adresatul sau adresaţii participanţi la comunicaţie. În comunicaţia prin scris (text), care de obicei este şi aşa legată de probleme subtile, trebuie evitate expresiile echivoce sau jignitoare. Participanţilor la diversele foruri de discuţii din Internet li se recomandă să se prezinte în mod „cinstit”, de exemplu cu privire la vârstă, sex etc.

9. Technica de comunicare. Printre multe altele se recomandă de exemplu acurateţea semnelor tipografice folosite la scrierea textelor, cu scopul de a uşura citirea lor de către adresat. Unele aplicaţii de comunicare includ simboluri speciale (numite emoticonuri) menite să sugereze în scris, dar foarte pe scurt, emoţiile şi limbajul corpului, care altfel sunt mai greu de formulat.

10. Lizibilitatea. În aceste netichete se recomandă de exemplu respectarea ortografiei şi a legilor gramaticale, citările corecte şi clar delimitate, punerea în pagină plăcută - cu rânduri nu prea lungi -, evitarea supraîncărcării cu informaţii inutile, folosirea unui stil coerent şi plăcut, structurarea celor de spus, precum şi multe altele.

11. Prezentul regulament se considera a fi citit si cunoscut de toti utilizatorii forum-ului. De aceea nu se poate invoca motivul necunoasterii acestor minime reguli in cazul unui conflict etc.

12. Este posibil ca in timp, sa se aduca modificari sau completari prezentului regulament, prin urmare ar trebuie din cand in cand recitit.
avatar
Dimi

Mesaje : 15
Data de inscriere : 07/11/2009
Varsta : 26

Vezi profilul utilizatorului http://www.urbancj.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum